Trenutno v Budimpešti poteka usposabljanje LTTA (long term training activity), ERASMUS+ projekta “MISLIMO NA VAS – YOMI”, ki ga organizira Central-Buda Civil Protection Association. V okviru projekta pripravljamo priporočila za postopke iskanja in reševanja oseb z demenco v primeru naravnih nesreč oz. če se izgubijo. 

Spominčica Alzheimer Slovenija in Turška Alzheimer organizacija predstavljamo vsebine, ki so pomembne za enote iskanja in reševanja (Search and Rescue Teams) s področja demence. Glavni poudarki so značilnosti demence, pristop do osebe z demenco in pravila za uspešno komunikacijo, etika, dostojanstvo in človekove pravice oseb z demenco, oskrba oseb z demenco, družinske skrivnosti in kako naj svojci poskrbijo zase ter vsebine o tem, kako se svojci pripravijo na situacijo, ko se oseba z demenco izgubi, da bo delo enot za iskanje in reševanje čim bolj uspešno.

Vodilni partner je Eskisehir Provincial Directorate of Disaster and Emergency iz Turčije, partnerji pa so še Dublin Civil Defence, I.S.A.R. Nemčija, Spanish school Rescue and detection with dogs, Central Buda Volunteer Civil Protection Madžarska, Turška Alzheimer organizacija, Asystee ltd. Turčija in Spominčica Alzheimer Slovenija.