Usposabljanje za svojce

"Ne Pozabi Me" je strokovno usposabljanje za svojce in druge formalne in neformalne oskrbovalce, ki skrbijo za osebe z demenco v domačem okolju, prav tako tudi za vse ostale posameznike, ki se na kakršenkoli način srečujejo z osebami z demenco.

Usposabljanje za svojce “NE POZABI ME”

“NE POZABI ME” so skupine s strokovnimi predavanji za svojce in druge formalne in neformalne oskrbovalce, ki skrbijo za osebe z demenco v domačem okolju, prav tako tudi za vse ostale posameznike, ki se na kakršenkoli način srečujejo z osebami z demenco.

Skupine “Ne pozabi me” vodijo in na njih predavajo priznani strokovnjaki s področja demence.

getty-images-vormS_HyaK0-unsplash_pom.jpg 2.84 MB
Sodelovanje v skupinah omogoča udeležencem oblikovanje uspešnih strategij za oskrbo osebe z demenco doma (opredelitev demence, komunikacija, nega, varnost, skrb zase, ohranjanje gibljivosti, skrb za življenjske aktivnosti…), izmenjavo izkušenj, razbremenitev pri osebnih stiskah ter načrtovanje prihodnosti.

Na srečanjih strokovnjaki delijo uporabne nasvete, udeležencem nudijo psihosocialno oporo in jih informirajo o tem, kje lahko poiščejo pomoč v skupnosti.


Ključni namen usposabljanja “Ne pozabi me” je omogočiti osebam z demenco in njihovim svojcem čim bolj kakovostno življenje v domačem okolju. Skupaj oblikujemo demenci prijazno okolje, da lahko osebe z demenco čim dlje ostanejo doma, kar je tudi priporočilo Alzheimer Europe in Alzheimer’s Disease International.

Skupine “Ne pozabi me” se na pobudo dr. Aleša Kogoja, ustanovitelja Spominčice, odvijajo že od leta 1999. Dr. Aleš Kogoj je bil eden prvih zdravnikov v Sloveniji, ki se je posvetil zdravljenju demence. Prepoznal je stiske svojcev, ki skrbijo za osebe z demenco in skupaj s sodelavci Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana pripravil program, ki je še danes eden najboljših na tem področju.

getty-images-VoFVfx9R9Es-unsplash_pom.jpg 3.89 MB

Spominčica skupaj s strokovnjaki iz Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana dvakrat letno izvaja program usposabljanja za svojce in druge, ki skrbijo za osebe z demenco.

Za več informacij o usposabljanju “Ne pozabi me” pokličite: 01 25 65 111, vsak delovni dan od 9.00 do 15.00 ure ali pišite na elektronski naslov: sporocila@spomincica.si