Ljubljana, 6. junij 2024 - Danes je v Unionski dvorani Grand Hotela Union potekala otvoritev mednarodne konference »Dialogues in Nevrodegenerative Disorders«, ki je zbrala vrhunske strokovnjake, raziskovalce, zdravstvene delavce in predstavnike socialnega dela, da bi razpravljali o najnovejših dosežkih in izzivih na področju nevrodegenerativnih bolezni (NDD). Konferenca, ki je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije, dr. Nataše Pirc Musar, predstavlja pomemben korak k boljšemu razumevanju in obravnavi teh bolezni. Slavnostni govorniki na otvoritveni slovesnosti so bili: predsednica Državnega zbora RS, mag. Urška Klakočar Zupančič, predsednik Državnega sveta, gospod Marko Lotrič, Ministrica za zdravje vlade RS, dr. Valentina Prevolnik Rupel in drugi.

Konferenca, ki bo trajala do 7. junija, se osredotoča na premoščanje vrzeli med znanostjo, zdravstveno nego in oskrbo, terapevtskimi programi in socialno oskrbo ter ljudmi z NDD in njihovimi bližnjimi.

Udeležencem bodo predstavljene vrhunske raziskave, inovativne rešitve težav, ki izhajajo iz NDD, in dobre prakse oskrbe. Poleg tega konferenca nudi priložnost za ljudi, ki jih prizadenejo NDD, da delijo svoje življenjske zgodbe in izkušnje, kar dodatno povezuje akademsko in medicinsko skupnost z javnostjo.

Konferenca bo v naslednjih dneh gostila številne ugledne mednarodne in domače strokovnjake, ki bodo delili svoja spoznanja in izkušnje. Program in dodatne informacije so na voljo na spletni strani konference: www.neurocare.si.

Konferenca »Dialogues in Nevrodegenerative Disorders« predstavlja ključen dogodek za širjenje ozaveščenosti in spodbujanje sodelovanja med različnimi sektorji, ki se ukvarjajo z nevrodegenerativnimi boleznimi. Organizatorji upajo, da bodo zaključki in predlogi s konference prispevali k izboljšanju kakovosti življenja bolnikov in njihovih družin.