Danes, 7. novembra 2023, smo mreži Demenci prijaznih točk pozdravili prvo lekarno na Dolenjskem, Lekarno Stražo. Na slavnostni otvoritvi Demenci prijazne točke so se zbrali, direktorica ga. Mojca Galeša, mag. farmacije, g. Dušan Krštinc, župan občine Straža, Štefanija L. Zlobec, predsednica Spominčice Alzheimer Slovenija, ter predstavniki upravne enote, društva upokojencev, Rdečega križa in lokalni medij Naš kanal. 

Demenci prijazno točko smo slavnostno odprli z gesto, ki simbolizira naše skupno prizadevanje za boljšo družbo, ki bo bolje razumela in podpirala osebe z demenco. Štefanija L. Zlobec, predsednica Spominčice, je slavnostno izročila potrdilo direktorici Lekarne Straža, ga. Mojci Galeša, mag. farmacije, skupaj so simbolično nalepili nalepko na vhodna vrata lekarne.

Župan občine Straža in direktorica lekarne Straža sta izrazila svoje zadovoljstvo in veselje ob odprtju Demenci prijazne točke. Razumeta, da se naša družba stara, in zavedata se, da moramo skupaj pristopiti k podpori vseh prebivalk in prebivalcev Straže z uporabnimi informacijami, ki jim bodo omogočile boljše razumevanje in pomoč osebam z demenco ter njihovim svojcem.

Skupaj ustvarjamo demenci prijazno družbo! 

kolaž več fotk za splet (9).png 1.21 MB