Ljubljana, 14. junij 2024 – Na Ministrstvu za zdravje smo danes slavnostno odprli Demenci prijazno točko. Dogodek je potekal na sedežu ministrstva na Štefanovi ulici 5 v Ljubljani.

Demenci prijazno točko sta skupaj odprli ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel in predsednica Spominčice – Alzheimer Slovenija, Štefanija Lukič Zlobec. Ob tej priložnosti je ga. Zlobec ministrici predala potrdilo o Demenci prijazni točki, skupaj pa sta nalepili nalepko DPT na vhodna vrata ministrstva. Po odprtju pa sta odgovarjali na vprašanja medijev. 


Na Ministrstvu za zdravje se zavedajo ključnega pomena demenci prijaznih točk za izboljšanje kakovosti življenja oseb z demenco in njihovih svojcev. Demenca predstavlja enega največjih izzivov dolgožive družbe. Zato si prizadevajo za boljše razumevanje, sprejemanje in podporo osebam, ki se soočajo z demenco, ter njihovim svojcem in bližnjim. 


Veseli nas, da se tako pomembni deležniki pridružujejo mreži demenci prijaznih točk. Demenci prijazne točke so odličen primer dobre prakse, ki prispeva k ohranjanju dostojanstva, samostojnosti in integritete oseb z demenco ter zmanjševanju stigme, povezane z demenco.


Hvala, ker skupaj gradimo demenci prijazno družbo!


Kopija izdelka kolaž več fotk za splet.jpg 144.04 KB