ga. Ana Petrič, direktorica DEOS-a Notranje Gorice je letos med predlaganimi kandidatkami za Slovenko leta 2023. Kot direktorica DEOS Notranje Gorice, ki je naša Demenci prijazna točka, aktivno sodeluje s Spominčico in si prizadeva za demenci prijazno družbo, kar v Spominčici podpiramo.


Sem Ana Petrič iz Begunj pri Cerknici. Letos bo 19 let kar se profesionalno in prostovoljno ukvarjam s starejšimi. Od tega 10 let na minimalni plači, skozi vsa delovna mesta do vodje centra. Osmo leto zapored smo v Centru starejših Notranje Gorice povezali vse generacije v največjem medgeneracijskem projektu v Sloveniji "Mala pozornost za veliko veselje", v katerem poskrbimo, da praznična voščila in pisma prejme vsakoletno okoli 30.000 starejših. Skupaj smo razdelili že preko 170.000 voščil. Z inovativnimi projekti (počitnice v zameno za prostovoljno delo, obdarovanja starejših, vrtec v centru, topli obroki za socialno ogrožene…) si prizadevam za boljšo prihodnost starejših in vseh nas, ki jim sledimo. Počaščena sem, da lahko izpolnjujem tudi zadnje želje umirajočih. Povezujem, vključujem ranljive skupine, v ljudeh iščem najboljše. Rešujem najbolj težke zgodbe. Mar mi je tudi za zaposlene, ki s starejšimi delajo in za tiste, ki zanje skrbijo v domačem okolju. Prizadevam si za boljše plačilo podplačanih zaposlenih, višje kadrovske normative ter dostojno obravnavo starejših in vseh z njimi povezanih. Opozarjam na problematiko in z zgledom kažem rešitve. Precej časa namenim tudi humanitarnosti.

Letos sem ena od kandidatk za Slovenko leta. Še veliko reči si želim spremeniti na bolje in družbena moč pri tem gotovo pomaga zato vas prosim, da me podprete s svojim glasom.

Vaš glas lahko oddate prav vsak dan znova (preko telefona in računalnika) na povezavi:

https://slovenkaleta.si/

ter preko fizičnih glasovnic v reviji Jana. Oba načina glasovanja sta pomembna, ker predstavljata vsak po 50 % končnega rezultata. Glasovanje poteka do 20.2.2024. Glasovi se vsakodnevno seštevajo.