Vabljeni k ogledu prispevka iz Sveta na Kanalu A, kjer Tomaž Gržinič, predsednik Slovenske delovne skupine oseb z demenco in član Evropske skupine oseb z demenco, deli osebno izkušnjo soočanja z Alzheimerjevo boleznijo.


V prispevku si lahko ogledate tudi povzetek iz novinarske konference Zdravniške zbornice Slovenije, na kateri so bili predstavljeni zadnji podatki o pojavnosti in preprečevanju Alzheimerjeve bolezni ter aktivnosti, ki so potekale v septembru, svetovnem mesecu Alzheimerjeve bolezni.


Na konferenci so sodelovali Štefanija Zlobec, predsednica Spominčice – Alzheimer Slovenija, prof. dr. Bojana Beović, dr. med., predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med. spec. nevrologije, predstojnik Katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, doc. dr. Milica Kramberger, dr. med. spec. nevrologije, Nevrološka klinika, Univerzitetni klinični center Ljubljana in asist. dr. Polona Rus Prelog, dr. med., spec. psihiatrije, vodja enote za gerontopsihiatrijo, Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana.


Foto: Ana Kovač (arhiv Siol.net)