Pridružite se nam pri podpori programa Pomežik soncu, humanitarnemu programu Zveze prijateljev mladine Slovenije, cilj katerega je zagotoviti brezplačne počitnice čim večjemu številu otrok. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo teden brezskrbnosti, kjer lahko razvijajo svoje talente in odkrivajo svoj potencial. Nekateri bodo prvič zaplavali, drugi pa se bodo prvič sladkali z kepico sladoleda. 


KAKO POMAGATI?

Pošljite SMS s ključno besedo POMEZIK10 na 1919 in donirali boste 10 €.



Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je organizacija, v katero je vključenih 110 Članic (zvez in društev) iz vse Slovenije in že 70 let igra ključno vlogo pri oblikovanju družbe, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj. Vsak dan iščejo odgovore na aktualna družbena vprašanja in soustvarjajo življenja otrok in mladostnikov v Sloveniji. V njihove programe in projekte je vsako leto vključenih več kot 70.000 otrok.


ZPMS je znana po svojih humanitarnih programih in projektih, med katerimi je najbolj prepoznaven Pomežik soncu, saj ga izvajajo že 25 let. Gre za humanitarni program, v okviru katerega članice ZPMS vsako leto počitnice na morju omogočijo več kot 10.000 otrokom. Od tega več kot 3.000 otrok iz socialno ogroženih družin letuje popolnoma brezplačno. V letu 2023 je letovalo 10.245 otrok, od tega kar 3254 popolnoma brezplačno.


Več o programu: https://www.zpms.si/programi/pomezik-soncu/