Narodna galerija, ki je naša Demenci prijazna točka, je pripravila Priročnik za svojce in oskrbovalce oseb z demenco: GALERIJA SPOMINOV - Likovno ustvarjanje za osebe z demenco.


Namenjen je vsem, ki se srečujejo z demenco, saj želijo olajšati prve korake in pomagati pri premagovanju strahu ter zmanjšati stisko, ki jo ob tem občutijo, hkrati pa ponuditi zamisli za preživljanje prostega časa, ki lahko sodelujočim polepšajo skupne trenutke in vsaj za kratek čas odložijo breme bolezni. 


Čeprav je včasih za vključevanje v dejavnosti potrebnega nekaj prepričevanja, se trud in vztrajnost nazadnje poplačata z nasmehi in zadovoljstvom vseh udeleženih. Priročnik Galerija spominov vključuje nasvete in predloge, kako ustvarjati s svojci z demencolikovno ustvarjanje ima namreč mnogo pozitivnih učinkov ter pripomore osebam z demenco, da lažje izrazijo svoja občutja in čustva, saj umetnost angažira drugo področje možganov od tistega, ki ga uporabljamo za govor in jezik. 


Priročnik lahko prenesete tukaj.


Namige in pobarvanke za likovno ustvarjanje v domačem okolju najdete tudi tukaj: https://www.ng-slo.si/si/razstave-in-projekti/razstava/demenci-prijazna-tocka?id=4851


NG-logo-hd-si.png 14.77 KB